vineri, 26 iunie 2009

Citate din "Marti cu Morrie" -- parte I


Cartea este scrisa de catre Mitch Albom, si este un bestseller international fiind vandut in peste 5 milioane de exemplare, tradus in peste 30 de limbi. Dupa aceasta carte a fost facut si un film. Ultimul rol al lui Jack Lemmon fiind in acest film distins cu 4 premii Emmy si o nominalizare la Golden Globe. Daca o veti citi, cu siguranta va veti indragosti de ea si aveti ce invata :D eu unul am facut-o.

"Oi fi eu pe moarte, dar sunt inconjurat de suflete iubitoare, carora le pasa. Cati se pot lauda cu lucrul acesta."

"Viata este un sir lung de miscari inainte si inapoi. Vrei sa faci ceva, dar esti obligat sa faci altceva. Ceva te raneste, desi stii ca n-ar trebui. Iei anumite lucruri de bune, chiar daca stii ca n-ar trebui sa iei nimic de bun."

"Atat de multi oameni duc o viata fara sens. Par pe jumatate adormiti, chiar si atunci cand fac lucruri pe care le considera importante. Si asta pentru ca alearga dupa cai verzi pe pereti. Pentru ca viata sa aiba rost, trebuie sa ti-o dedici iubirii pentru ceilalti, comunitatii si sa incerci sa creezi ceva care sa aiba insemnatate."

"Acum, ca sufar, ma simt mai apropiat de oamenii care sufera decat ma simteam inainte. Noapte trecuta, la TV, am vazut oameni din Bosnia alergand pe strazi, se tragea in ei, sunt omorati oameni nevinovati... si am inceput sa plang pur si simplu. le simt frica de parca ar fi a mea. Nu-i cunosc pe oamenii astia. Dar - cum sa spun? - ma simt... apropiat de ei."

"-Cel mai important lucru in viata este sa inveti cum sa daruiesti si sa primesti iubire.
-Invata sa primesti iubire. Credem ca nu meritam dragostea, credem ca daca o lasam in inima noastra vom deveni prea slabi."

"De ce ne simtim atat de incurcati de tacere? Ce bucurie gasim in tot zgomotul care ne inconjoara?"

"Suntem atat de prinsi de ganduri egoiste - cariera, familie, sa avem destui bani, sa platim ipoteca, sa ne luam o masina noua, sa reparam radiatorul care s-a stricat-, suntem atat de preocupati de milioane de maruntisuri doar ca sa putem merge mai departe. Asa ca nu putem sa ne facem de obicei din a sta sa ne gandim la vietile noastre si sa spunem: Asta e tot? Asta e tot ce vreau? Nu lipseste oare nimic?"

Niciun comentariu: